4.2.2016

Ai mikä opetussuunnitelma


Nyt, kun on kaksi vuotta menty tietyn opintosuunnitelmarungon mukaan, on taas havahduttu tekemään isompia muutoksia. Amanuenssi-parkamme varmaan tekee vielä kesäkuussakin ensi vuoden lukujärjestyksiä ja yrittää tunkea kurssejamme jo varattuihin saleihin.

Samalla on virinnyt keskustelu siitä, millaista opiskelua tarvitaan ensimmäisenä opiskeluvuonna. Meillä kauppatieteissä ei ole – vielä – hakijapulaa. Kaiken järjen mukaan meidän pitäisi saada sisään varsin tiukan seulan läpi tulleita, motivoituneita opiskelijoita. Monen ongelma vain tuntuu olevan, että he opiskelisivat kauppatieteitä mieluummin jossain muualla kuin Kuopiossa tai Joensuussa.

Tiedämme aika hyvin, millaisia substansseja ensimmäisenä vuonna pitäisi olla. Mutta siitä, miten niitä opetetaan ja opiskellaan, on erimielisyyttä.

Olisi kiinnostavaa tietää, miten sinä näet tämän – millainen opiskelu on ensimmäisenä vuonna motivoivaa ja mielekästä? Millainen on sopiva suhde face-to-face-opetusta ja ryhmätöitä vs. itsenäistä työskentelyä? Millaisen paketin rakentaisit, jotta opiskelija kiinnittyisi sekä opiskelupaikkakuntaan että oppiaineeseen eikä haikailisi muualle? Miten kurssijärjestelyin voidaan tukea sitä, että opiskelija oppii samalla akateemisia opiskelutaitoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti