3.9.2016

Flippari hikoilee

Niinpä vierähti aurinkoinen syyslauantai työmaalla flipattavan kurssin kiemuroita miettiessä. Viikko oli täynnä monenlaista sähellystä töissä ja kotona, kuten mikrofoniongelmia ja ulkomaille vaihtoon lähtevän kuopuksen matkavarusteluja. Kaiken tohinan jäljiltä jäi aika lailla paikattavaa viikonlopuksi.

Mutta mikäs tässä, täydellinen työrauha ja eväät mukana! Osaan nyt a) tehdä videoita Planet eStreamilla b) upottaa ne Moodleen. Kiitos Erkko! Kohta c) eli editoinnin opettelu on vielä kesken. Se olisi hyödyllinen taito, jotta ei olisi paineita saada aineistoja kerralla purkkiin.

Viime päivien tunnelmia.
Kuva: Sira Anamwong / FreeDigitalPhotos.net

Minulla on nyt myös ikioma kanava yliopiston mediapalvelimella :) Kiitos Perttu!

Katsoin Markkinointi- ja yhteisöviestinnän kurssille ilmoittautuneita. Joensuussa 43, Kuopiossa 20. Saas nähdä, tasoittuvatko nuo vielä, sillä Kuopion kurssin ilmoittautuminen avattiin paljon myöhemmin.

Nyt on kymmenen päivää aikaa siihen, kun suoritusohjeet pitää lähettää kurssin osallistujille. Se tuntuu pitkältä ajalta mutta kun ajattelee, miten paljon videoklippejä on vielä tehtävä JA että toinenkin kurssini käynnistyy 6.9. ynnä muuta ynnä muuta niin... Lisäksi luulen, että töissä on ensi viikolla työrauha vain iltaisin, sillä fuksit saapuvat. Toisaalta minua rauhoitti Jyri-kollegan huomautus, että flippaus ei todellakaan ole vain videoita vaan ennakkoaineistoja voi olla monenlaisia.

On muuten tosi ärsyttävää katsoa omaa videokuvaansa. Poikani nauraisivat, jos näkisivät, miten hermostunut äiti räpsyttää silmiään... Päätinkin, että käytän livekuvaa vain opettajan esittelyssä ja muutoin hyödynnän pelkkää ääntä.

Hiukan tosin hirvittää sen äänen kohtalo, sillä ympärillä on runsaasti syysflunssapotilaita ja oma olo tuntuu tuhisevalta. Ei tarttis nyt tauteja enää tähän!

4 kommenttia:

  1. Hauska, kun kirjoitat tuosta, miten ärsyttävää on katsoa omaa videokuvaansa. Minulla ei ole videoissa omaa naamaa (varmaan tuosta mainitsemastasi syystä), pelkkä ääni vain - ja sekin jo tuntui jossain vaiheessa tarpeeksi ärsyttävälle. Tuli väkisinkin mieleen, että näinköhän näitä jaksaa kukaan kuunnella? Mutta sitten on lohduttavaa palata ajatukseen, että se sisältöhän siellä on se tärkein, ääni on vain sivutuote :) Sinä olet pian laittamassa suoritusohjeita kurssilaisille. Minua jänskättää hieman sekin: tavoittavatko ohjeet opiskelijat? Lukevatko he ne, ja ennen kaikkea: toimivatko niiden mukaan...? Onnea matkaan! toivoo flipparikokelas Riitta

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kun kommentoit täälläkin Riitta! Aina helpottaa, kun saa jakaa näitä jännityksen aiheita... Vertaistuki, paras tuki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnolla odotan päivityksiäsi ja kokemuksia menossa olevasta kurssistasi!! Oma kokeiluni alkaa ensi viikolla. Jännitystä ilmassa :-)!
      t. flipparinoviisi Merja

      Poista
    2. Tsemppiä Merja! Yritän juuri päästä selvyyteen siitä, mitkä ovat tunnelmani ensimmäisen viikon jälkeen :)

      Poista